zondag 30 november 2014

Zwitserland: Niet zo'n lekkere kaas fondue

29 november 2014

Wij hebben een traditie dat als een van de kinderen iets echt goeds presteren dat ze beloond worden met de keuze van wat ze willen eten.  Omdat ze nu midden in de zwem lessen zitten is dit momenteel het behalen van diplomas.  Oskar had vorige week zijn B gehaald, en Nikki haar A!  Ze moeten dan kiezen wat ze willen, of het nauw friet of de Mac is, ze hebben het dan helemaal zelf voor het zeggen.  Oskar koos voor kebab, die hebben we bij een turkse winkel gehaald, en was best lekker.  Nikki die zei dat ze het gebakken kaasje van een paar weken geleden heel erg lekker vond, en konden we dat nog een keer doen.  Voor de afwisseling besproken dat het kaas fondue zou worden!

Zo zijn we 's ochtends naar de kringloop winkel gegaan, een mooi pannetje gevonden, en omdat ik het nog nooit eerder gemaakt heb, en niet zo snel de kazen kon vinden, dan maar een pakje fondue kaas.

Na het smelten, en op tafel te zetten, proefden we het, en het smaakte erg sterk naar drank (Kirsch en witte wijn) en dat vonden de kinderen niet lekker.  Daarnaast had ik het vlammetje een beetje te hoog staan, waardoor de kaas aanbrande, en de geur van verbrande gruyere en emmental is niet bepaald lekker!

 We hadden cocktail worstejes, cherry tomaten, augurk, paprika, bloemkool en brocolli.
 Gekookte aardappelen, boontjes, wortel, selderij, sla en brood.

Het was wel best gezellig om het eens te proberen, maar volgende keer ga ik de kaas mengsel toch zelf maken.

Nadat de kaas flink aangebrand was, en eigenlijk niet meer lekker, hebben we de kaas eruit gedaan, pannetje goed schoon, en de pan gevuld met kippen bouillon. Zo konden we groenten toch nog op eten!

Het was jammer genoeg niet precies wat Nikki wou, maar wel leerzaam voor de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten