zaterdag 3 januari 2015

Mexico: Tacos

21 december 2014:

Ping mocht vandaag kiezen, en ze wou graag Mexicaans eten.  Iets wat ik al een tijdje wou proberen was om zelf tortilla's te maken.  Maar ik vond dat het dan nodig zou zijn om een tortilla press te maken.  Ik had nog wat mooi hout liggen in de schuur, en heb dus het volgende in elkaar gekunsteld!


Het werkte best goed, alleen om ze dun genoeg te krijgen was het nodig om hem iets verder aan te kunnen duwen, met een liniaal tussen de bovenste plank en de duw balk ging dit perfect.

Recept voor de tortillas:
http://www.zelfmaakrecepten.nl/tacos/

Het werd een simpele lunch van tortillas, wat salsa, kaas en chili saus.  Best een lekkere manier om het eens uit te proberen!


Nu wetende dat het werkt kunnen we gaan beginnen aan iets uitgebreider:

28 december 2014:

Nu hadden we tijd om een volledige maaltijd te koken, het begon met bonen en rijst:

Dit was basmati rijst gekookt in kippen bouillon met een eetlepel tomaten puree erdoor.  Daarna een schep gekookte rode bonen erdoor heen.

Daarnaast ook wat refried beans erbij gemaakt.  De gekookte rode bonen opgebakken met wat knoflook en geplet.

Carnitas.
Het vlees was een varkens schouder zo ver gegaard dat hij uit elkaar viel.  Echt lekker.  Het recept was een combinatie van de volgende twee:
http://weelicious.com/2014/01/27/mexican-pulled-pork-shoulder-in-the-slow-cooker/
http://www.theyummylife.com/carnitas_shredded_pork


Als groente had ik een salsa gemaakt van geroosterede pompoen met ui en tomaat.
Eerst leg je plakjes pompoen (met vel) op een bakplaat, met wat olijf olie, zout en peper, en die bak jij bij 180 C in een minuut of 20-30 gaar, totdat ze net beginnen te bruinen.  Daarna laat je de pompoen afkoelen, en snijd je hem in blokjes.  Dit meng je met een fijn gesneden tomaat en ui.  een beetje olief olie, zout en peper er over, en een heerlijke salsa.



Het was weer eens best lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten