zaterdag 3 januari 2015

Weer Spanje, en weer tapas!

31 december 2014
Het is oudjaar, en we gaan weer uitgebreid tafelen.  Door iedereen werd er gezegd doe de tapas maar nog een keer, dat was lekker!  Zo doen we het dan ook! 

Eerst begonnen we met een simpel tomaten soepje.  Uitje bakken, blikje gepelde tomaten erbij.  Dan twaalf garnalen pellen, en doe de pel in een pan met een halve liter water.   Breng deze aan de kook.  Als dit 10 minuten gekookt heeft doe je dit door een zeef bij de tomaten (de garnaal pellen er niet bij!).  Dan kan je de garnalen erbij doen, eventjes koken, dan met de staaf mixer pureren.

Dit samen met wat bruschetta

En een pannetje met mosselen in tomaten saus.  Dit waren gekookte mosselen van de Jumbo.  Er zat behoorlijk veel zand in, dus die mosselen kopen we niet meer.  Anders best smaakvol.

Als groenten wat gegrilde courgette.

en een tussendoortje, citroen sorbet!

Daarna wat garnalen in knoflook olie!  Deze had ik al eens eerder gemaakt en recept is in een eerdere post op te zoeken.


En dan een nieuw gerecht voor mij, roerbak eitjes met knoflook stammetjes, garnaal en champignon.

http://mykitcheninspain.blogspot.nl/2011/04/my-favorite-fast-lunch.html

En als laatst, natuurlijk oliebollen!!

Gelukkig nieuw jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten