zondag 7 december 2014

Rusland: Blinis, Borscht en Piroshki

7 december 2014

Vandaag was Oskar aan de beurt en hij koos voor Rusland.  Ik had gekozen om als voorgrecht wat Blinis te proberen te maken.  Kleine pannenkoekjes, met creme fraiche, haring, en (nep) caviar.  Ik heb heel vroeger ooit eens caviar gegeten en vond er toen helemaal niks aan.  Maar de rode eitjes bij de sushi zijn best lekker.  Dus toch maar eens proberen, en ook aan de kinderen laten proeven.  Bij de Jumbo hadden ze kleine potjes met vis eitjes, en ze waren niet duur, en eigenlijk ook niet slecht!

Met een ijs koud glaasje vodka,  was dit best lekker!


Voor het hoofdgerecht had ik een Borscht gemaakt volgens het volgend recept
http://natashaskitchen.com/2014/02/08/borscht-recipe-with-meat/

En voor er bij een Piroshki.  Die had ik nog nooit eerder gegeten, maar als gevuld brood was het echt lekker.  En een beetjes rogge meel toevoegen aan brood deeg houd het brood langer goed.  Het lijkt alsof het minder snel opdroogt.
http://herbivoracious.com/2012/08/rye-piroshki-with-roasted-onions-and-swiss-cheese-recipe.html
In plaats van de Swiss Cheese werd het Brie, dat was wat ik toevallig had liggen in de koelkast, en die moest op.  Best lekker.  Een volgende keer iets minder dun uitrollen, want het deeg rees aan de ene kant meer, en scheurde los.  Maar het smaakte geweldig.  Voor herhaling vatbaar, in ik ga kijken wat nou het beste brood recept zal zijn, en er zal zeker rogge bij zitten!


Als toetje hadden we deze koekjes gemaakt met zelf gemaakte bosbessen jam, en toen dat potje leeg was met limoen marmelade.  Dit zijn lekker knapperige koekjes.  Wel was het moelijk om de jam in het koekje te houden.  Dat ging met de bosbessen makkelijker dan de marmalade.


     

feiten over Rusland van Oskar


1 De oppervlakte van Rusland is even groot als die van de planeet Pluto

2 De Russische pijpleidingen kunnen de wereld zes keer omvatten De helft van de wereldvoorraad 3 verrijkt uranium is in Rusland. De helft van de wereldvoorraad verrijkt uranium is in Rusland.

4 De Russische bevolking liep sinds 1993 terug met 6,6 miljoen mensen

5 The Adler–Krasnaya Polyana weg in Sotsji zou goedkoper zijn geweest als hij was geplaveid met  foie gras.
6 Rusland heeft negen tijdzones, meer dan enig ander land
7Rusland heeft nog voor 75 jaar oliereserves
8 9 miljoen Moskovieten reizen dagelijks met de metro, meer dan in Londen en New York bij  elkaar. 9 Per 100.000 mensen worden er in Rusland 2 keer meer mensen vermoord dan in de VS
10 Rusland ligt in Europa



lekker waarom het soep was lekker zoet



ik had geholpen tijdens de koken
met het snijden en raspen van de roden bieten de Uijen wortels



Geen opmerkingen:

Een reactie posten